Haber

Bu düdükler İmamoğlu için çalıyor! İstanbul vapurları için tehlike sinyalleri

  • Haber7 – ÖZEL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı Şehir Sınırları A.Ş.’Toplu İş Sözleşmesi süreci sancılıdır. türkiye denizciler birliğiile ilgili ( Türk Deniz-İş) Ücreti asgari ücretin altında olan ve enflasyonun altında ezilen işçiler için düzenlendiği İl Hudutları vapurlarında. uyarı düdüğüEylem bugün de devam ediyor.

BAŞKAN ZİYARET EDİYOR, ÇALIŞANLAR HAKLARINI ARIYOR

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerine itibar etmeyen Türk Deniz-İş, CHP’li kadrolardan İBB’de “reel enflasyon” artı sosyal yardım payları ve eşit iş-eşit fiyat talep ederek, yaptıklarına kulak tıkayan İBB’yi protesto etti. dilekler. Kent Hatları’na bağlı vapurlarda kaptanlar bir dakika süreyle uyarı düdüğü çalar.

Her sabah saat 9’da vapur kaptanları deniz araçlarında hareket ve uyarı levhası olarak kullanılan düdükleri birer dakika çalarak İBB yetkililerini uyarıyor.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Denizciler Sendikası arasında 16 Mart’ta başlayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, 16 Mayıs’ta sona erecek. Arabuluculuk gibi adımlarla süreç Haziran ayında tamamlanacak.

EYLEM ARTARAK DEVAM EDECEK

Toplu İş Sözleşmesi sürecine ilişkin basın duyurusu. Türkiye Denizciler Sendikası Genel Başkanı İrfan Mete “Üyelerimizin yaşayabileceği maaşlar istiyoruz. Hakkımız olanı istiyoruz. Taleplerimiz karşılanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.” söz konusu.

Eylemlerinin hiçbir siyasi amacı olmadığını vurgulayan İrfan Mete, kendilerine denizde yüzde 63, karada yüzde 67 zam teklif edildiğini söyledi. Mete, 1 Mayıs’tan itibaren düdük hareketlerinin artarak devam edeceğini kaydetti. Sendika üyesi vapur kaptanlarına yaptıklarından dolayı baskı yapılırsa bunun üzerine vurgu yapan Mete, “Üyelerimiz asla yalnız değildir. Üyelerimiz herhangi bir haksızlığa maruz kalırsa gerekeni yaparız.” terimleri kullandı.

MEYDAN ÜZERİNDEKİ DİĞER MASA

HABER7için özel açıklamalar yapmak Türkiye Denizciler Sendikası Şehir Hatları Şube Başkanı Tuncay Yeniaymeydanlarda konuşulan sözlerin masaya yansımamasına tepki gösterdi.

Türk Deniz-İş Şube Başkanı Yeniay, “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu miting meydanında şunları söyledi: İstanbul’da yaşayan 4 kişilik bir ailenin yaşam standardını sağlayabilmesi için en az 30 bin TL ödenmesi gerekiyor.Sendika yetkilisi Tuncay Yeniay, TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin prestij olmadığını, gerçek enflasyonun bu olduğunu belirtti. yüzde 138Enflasyonda artış olmadığını savunanların zam için masaya otururken TÜİK verileri üzerinden hesap yaptıklarına dikkat çekti.

“HİÇBİR ŞEKİLDE ANLAŞAMIYORUZ”

Türk Deniz-İş Şehir HatlarıŞube Başkanı Tuncay Yeniay, Toplu Sözleşme sürecine ilişkin şunları söyledi:

Tuncay Yeniay, zam taleplerinin gemi adamlarında yüzde 70, karada yüzde 80 zam olduğunu belirtti.

ASGARİ FİYATIN ALTINDA MAAŞ VAR!

Sendika yetkilisi Yeniay, İBB bünyesinde İl Sınırlarında taban fiyatın altında maaş alanların olduğunu belirterek, hak arama çabalarına rağmen şu anda uzlaşma sağlanamadığını söyledi.

Asgari ücretin enflasyona göre daha fazla artmasının kendilerini bu noktaya getirdiğine dikkat çeken Yeniay, Toplu Sözleşme görüşmelerinde taban fiyatın altında kalan personelin maaşına zam yapmaya çalıştıklarını söyledi. Yeniay, “Onlarla mücadele ediyoruz. Uzlaşamadık. Sesimiz duyulana kadar düdük çalmaya devam ediyoruz.” söz konusu.

Türk Denizciler Sendikası İl Hudutları Şube Başkanı Yeniay, İBB yönetimine şu eleştirileri yöneltti:



HAYMET ETMEDİKLERİ TÜİK BİLGİSİYLE ARTIŞ TEKLİFİ YAPARLAR

Yeniay, sözlerini şöyle sürdürdü:



 

FERİBOT SEYAHATI DURABİLİR!

Tuncay Yeniay, Toplu Sözleşme görüşmelerinde anlaşma olmazsa iş bırakma grevine başlayabileceklerini belirtti. Düdük hareketlerini yapmaya devam edeceğiz. Grev sürecimiz henüz gelmedi. Bu süre zarfında ıslık çalarak sesimizi duyurmaya çalışacağız. Sesimiz yetkililere ulaşmaz ise grev düşüncemiz var. Gemileri durdurmak için bir fikrimiz var. Böyle bir yasal hakkımız var.’ sözlerini dile getirdi.

KAYNAK: HABER7

hamur-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu